Du er her: 

Løn

Ansat i en DOKS-stilling

Er man ansat i en stilling under DOKS’ forhandlingsområde, så er man enten ansat som tjenestemand eller efter Akademikernes overenskomst.

Som tjenestemand er man i en DOKS-stilling indplaceret i lønrammesystemet i en stilling i lønramme 16/21/29/31, LR 34, 35 eller 36.

Som overenskomstansat er man indplaceret i basislønsystemet som kirkemusikalsk bachelor eller kandidat på basisløntrin 1 – basisløntrin 8.

I DOKS’ lønkort findes oplysninger om det aktuelle lønniveau afhængigt af indplacering.

Nederst i lønkortet findes de aktuelle satser for befordringsgodtgørelse efter statens takster. Udgangspunktet er, at lav sats benyttes, men høj sats kan benyttes, når man har en kørselsbemyndigelse, typisk pga. et vist kørselsbehov.

Vikartakster

DOKS har i samarbejde med Organistforeningen udarbejdet vejledende minimumstakster for honorering af vikaropgaver.

Vikariater af kort varighed, eller med et beskedent timetal, er ikke omfattet af foreningernes forhandlingsret, og der er ikke udsendt centralt fastsatte takster for vikariater. Resultatet er, at der mange steder bydes ind med meget forskelligartede, og nogle steder dybt urimelige satser. Foreninger har derfor lavet et bud på vejledende satser som sikrer en transparant og rimelig aflønning.

EU-deltidsdirektivet tilsiger, at man ikke må diskrimineres som deltidsansat, heller ikke hvis der er tale om et vikariat. De udmeldte vikarsatser afspejler derfor regelgrundlaget i direktivet.
Således er der i satserne indregnet et beløb svarende til pensionsbidraget for en person ansat under overenskomsten.

Timesatsen tager udgangspunkt i den højeste basisløn inkl. rådighedstillæg, og der er dermed sikkerhed for, at den, der vikarierer, ikke får en lavere timeløn, end vedkommende ville være berettiget til under overenskomsten. Dermed sikres at timesatsen ikke bliver diskriminerende.

Timelønnen er en vejledende minimums-timesats, og der er intet til hinder for, at man aftaler en højere timesats med henvisning til kompetencer, opgavens karakter eller andet.

Det er naturligvis vigtigt for foreningerne, at satserne er udregnet på baggrund af rimelige betragtninger om den nødvendige arbejdstid, der indgår for at løse konkrete opgaver. Det betyder, at ønsker om særlig musik, gudstjenester af en særlig karakter eller andre opgaver ud over det sædvanlige typisk vil medføre, at der bør fastsættes et andet tidsforbrug end standardsatsen angiver.

Andre arbejdsopgaver, eksempelvis varetagelse af korprøver, kan honoreres ud fra en konkret vurdering af tidsforbruget og aflønnes med den anførte sats pr. time.

Som nævnt er satserne vejledende, hvilket betyder, at det fortsat er op til den enkelte at aftale vilkårene for det konkrete vikariat. Foreningerne opfordrer til, at aftaler indgås på skrift, naturligvis inden man vikarierer.